Over ons

De Verkeersveiligheid Groep Nederland is een ambitieuze en vooruitstrevende partner voor het bevorderen van veilige en duurzame verkeersdeelname. Centraal staan bestuurders van personen-, bedrijfs- en vrachtauto’s.

Onze visie

Het beïnvloeden van rijgedrag vraagt om meer dan een rijtraining alleen. Wij zetten in op het permanent stimuleren van eigen regie van medewerkers voor veilige en duurzame verkeersdeelname. Een organisatiecultuur waarin dit vanzelfsprekend is vormt de basis.

Onze belofte

Medewerkers raken vertrouwd met inzichten waarmee zij risico’s eerder herkennen en beter anticiperen op gevaar. Wij maken gebruik van innovatieve oplossingen en de nieuwste inzichten voor sturing van gedrag en cultuur. Wij werken hiervoor samen met gedragsdeskundigen, TNO Human Factors en SWOV.
+15
jaar ervaring
+10.000
ongevallen voorkomen
+100.000
cursisten per jaar
+1.000.000
online trainingenKlanten over ons

RPS

Een investering die zijn vruchten afwerpt. Zo is bij RPS de CO2-uitstoot sinds de invoering van e-Driver met 13% gedaald. Ook ligt het gemiddelde brandstofgebruik ten opzichte van een gemiddeld wagenpark 25% lager. Bovendien waren de weggebruikers die actief waren op e-Driver minder vaak betrokken bij verkeersongevallen. Verder is het aantal schades (type 1 t/m 3) met ruim 40% afgenomen.
Maarten Wijnhoven | Director of Operations bij RPS

Vialis

Gemiddeld hebben de bedrijfswagenrijders 14 complete trainingen per persoon gedaan. Dat was bij het vorige niveau nog 11 keer. Maar ook op de minder technische afdelingen zien we dat de deelnemers zeer trouw zijn. Anders kom je als bedrijf ook niet aan een totaalscore van meer dan 3.600 gevolgde modules. Daar zit ook de kracht van het programma: het is leuk om te doen, duurt gemiddeld acht minuten per module en geeft onmiddellijk terugkoppeling. De herhaling zorgt voor het resultaat dat we als bedrijf willen bereiken: minder ongelukken, beter weggedrag en minder brandstofverbruik.

Werner van Eck | ‎Manager KAM / Duurzaamheid bij Vialis

Alstom

Wat ik hoor van de deelnemers is dat ze de modules leuk vinden om te doen en die net mooi van lengte zijn om er even mee aan de gang te gaan als je een momentje over hebt. Ook de directe terugkoppeling wordt gewaardeerd. Mijn collega’s zeggen dat het op een gegeven moment zelfs een soort van verslavend werkt: als je aan een module begint, wil je hem ook foutloos kunnen maken. Dus doe je hem nog een keer als dat niet in één keer lukt.” Wij zijn van mening met e-Driver een goed programma in huis gehaald te hebben.

Alwin van Meeteren | Managing Director at Alstom Transport

Connexxion

“Dit soort trajecten kent een lange adem. Bij Connexxion werd het eerste verdienmoment na het tweede jaar gemeten. Dat is dan met ruim 20 procent reductie op de schade ofwel een slordige €3.000.000 ook meteen wel een memorabele”.

Juul van Hout | Operationeel directeur Connexxion