Home - Referenties

Athlon stelt module e-Driver beschikbaar aan iedereen

De nieuwe module ‘omgaan met afleiding in het verkeer’ van het e-learningprogramma e-Driver, dat de verkeersveiligheid moet bevorderen, wordt door leasemaatschappij Athlon niet alleen aan de eigen leaserijders beschikbaar gesteld, maar aan iedereen die dat wil.

De leasemaatschappij ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om te investeren in oplossingen die de verkeersveiligheid verhogen. De module wordt dus voor iedereen opengesteld. “Gezien de stijging in het aantal verkeersdoden, is het belangrijk om de bewustwording rond verkeersveiligheid te vergroten. We vinden dit niet alleen belangrijk voor ons eigen klanten en personeel, maar voor iedereen in Nederland. Daarom hebben we besloten om deze nieuwe Athlon e-Driver-module voor iedereen beschikbaar te stellen”, aldus Marchel Koops, algemeen directeur Athlon Nederland.

CO2-uitstoot

Uit onderzoek blijkt dat gebruikers van de Athlon e-Driver aantoonbaar veiliger en zuiniger rijden. Regelmatige deelname resulteert in gemiddeld 15% minder ongevallen en het gemiddeld aantal bekeuringen per gebruiker per jaar daalt significant van 2 naar 1,34. Alexander Heijkamp, CSR director: “Het is mooi om te zien dat de tool daadwerkelijk effect heeft op het rijgedrag van gebruikers. Het is niet alleen prettig in de portemonnee van deze bestuurders, maar het maakt de weg ook veiliger. Nog een bijkomend voordeel: de Athlon e-Driver helpt gebruikers ook om zuiniger te rijden, wat uiteraard een positief effect heeft op de CO2-uitstoot.”

De nieuwe module ‘omgaan met afleiding in het verkeer’ is nu gratis beschikbaar voor heel Nederland. Aanmelden kan door naar athlon.com/gratismodule te gaan.

Bron: https://www.trendsinautoleasing.nl/nieuws/laatste-nieuws/9518056-athlon-stelt-module-e-driver-beschikbaar-aan-iedereen/