Home - Referenties

BAM: 20% schade gereduceerd

Koos Spee overhandigt BAM keurmerk Veilig en Duurzaam op Weg

Bunnik, 5 mei 2014 – BAM heeft, als eerste niet-transportbedrijf, het keurmerk Veilig en Duurzaam op Weg ontvangen. Bedrijven komen hiervoor in aanmerking als zij met succes de procedures, managementtools en trainingen van een van de mobiliteitsprogramma’s van de Verkeersveiligheid Groep Nederland hebben geïmplementeerd. William van Niekerk, directeur Corporate Social Responsibility van Koninklijke BAM Groep, nam vandaag het bijbehorende certificaat in ontvangst uit handen van Koos Spee, voormalig landelijk verkeersofficier van justitie.

‘Met het initiatief om medewerkers te helpen veiliger te rijden, draagt BAM bij aan de algemene verkeersveiligheid’, aldus Koos Spee.
Sinds medio 2013 betrekt BAM alle medewerkers in Nederland in een campagne voor zuiniger, veiliger en schadevrij rijden. Al binnen twee maanden na aanvang van het e-learningprogramma e-Driver / Winnaars rijden voor BAM reden de deelnemers drie procent zuiniger. Het wagenpark van BAM is, na de bouwplaatsen, de grootste bron van CO2-emissie van BAM.

Het e-Driver programma maakt BAM-medewerkers meer bewust van de gevaren in het verkeer en hoe zij brandstof kunnen besparen. Medewerkers kunnen hun kennis over de wegenverkeerswet, verkeersinzicht en Het Nieuwe Rijden testen. ‘Met het initiatief om medewerkers te helpen veiliger te rijden, draagt BAM bij aan de algemene verkeersveiligheid’, aldus Koos Spee.

Het e-learningprogramma e-Driver / Winnaars rijden voor BAM richt zich in eerste instantie op de berijders van leaseauto’s en bedrijfswagens. Deelname aan het project staat óók open voor medewerkers met een eigen auto, alsmede voor de partners van medewerkers. Bovendien is voor kinderen (in de leeftijdscategorie van twaalf tot achttien jaar) een aparte e-learningmodule beschikbaar, omdat zij tot de kwetsbaarste leden van het gezin horen en een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van e-learning in de gezinssituatie.

Met het volgen van de trainingen kunnen berijders van leaseauto’s en bedrijfswagens punten verdienen voor hun werkmaatschappij. Deze score wordt, rekening houdend met het aantal auto’s per werkmaatschappij, volgens een verdeelsleutel omgezet naar een geldbedrag. Per kwartaal kan elke werkmaatschappij dit bedrag schenken aan een zelfgekozen goed doel.