Home - Referenties

Engie ontvangt Keurmerk

Engie stap verder in haar duurzaamheidsdoelen dankzij Keurmerk ‘Veilig en Duurzaam op weg’

 

Bunnik – 6 juli 2015. Han Blokland, CEO van Engie Nederland heeft vandaag het Keurmerk ‘Veilig en duurzaam op weg’ in ontvangst genomen uit handen van Koos Spee, voormalig landelijk verkeersofficier van Justitie. Bedrijven die aantoonbare verbeteringen hebben doorgevoerd met betrekking tot duurzame en veilige mobiliteit komen in aanmerking voor dit formele MVO keurmerk. Het keurmerk toont aan dat bij deze bedrijven procedures zijn geïmplementeerd en activiteiten worden uitgevoerd die bijdragen aan een betere verkeersveiligheid en een hogere graad van duurzaamheid. Het eerste niveau van de zware richtlijnen die het keurmerk vereist, is in korte tijd gerealiseerd.

Ondanks het feit dat het programma net voor de kerstvakantie gestart is, voldeed Engie al na 3 maanden aan de eisen van Keurmerk niveau 1.

Engie is per 23 december 2014 gestart met het e-Driver trainingsprogramma voor 6127 medewerkers waarvan 2618 zakelijke berijders. Dit programma heeft bewezen effectief te zijn: het verbetert de verkeersveiligheid en het vermindert het brandstofverbruik en daarmee de CO₂-uitstoot. ‘Ondanks het feit dat het programma net voor de kerstvakantie gestart is, voldeed Engie al na 3 maanden aan de eisen van Keurmerk niveau 1. Na 6 maanden is Engie al klaar met het realiseren van de eisen van Keurmerk niveau 2. Dat is een uitzonderlijk resultaat, aangezien dit keurmerk in het algemeen pas behaald wordt na 12 maanden deelname’ vertelt Han Blokland.

⦁ 6127 medewerkers
⦁ 2,4% brandstofbesparing
⦁ CO₂-reductie 128 ton

Engie is trots dat haar medewerkers duurzaamheid, ook op de weg, in de genen hebben zitten. Zo bereikt Engie immers sneller haar interne duurzaamheidsdoelstellingen. Engie streeft naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en een reductie van de CO₂-uitstoot van 15% in 2015 ten opzichte van 2009. We meten en verbeteren daarom continu onze eigen impact op het milieu. ‘Ook voor toekomstige generaties willen we de aarde leefbaar houden. Daarom investeren we in duurzame groei, met respect voor mens en milieu. In korte tijd hebben we dankzij dit programma kunnen bijdragen aan een brandstofbesparing van 2,4% en een reductie van de CO₂-uitstoot van 128 ton’ aldus Han Blokland.