Home - Referenties

CRH Structural ontvangt het keurmerk

CRH Structural ontvangt het keurmerk ‘Veilig en Duurzaam op weg’

 

Ruwbouwspecialist CRH Structural in Harderwijk ontving onlangs het keurmerk ‘Veilig en Duurzaam op weg’. Uit handen van programmaverantwoordelijke Collin Bell, nam een blij verraste financial directeur Harrie Zeeuwen het bijbehorende certificaat in ontvangst. CRH Structural heeft door actieve deelname aan het programma in korte tijd voldaan aan de strikte voorwaarden die bij het keurmerk horen.

CRH Structural is een onderdeel van CRH Europe en kent van daar uit een actief MVO-programma. CRH Europe verwacht van zijn medewerkers dat ze veilig en duurzaam aan het verkeer deelnemen en wil dit actief bevorderen. CRH Europe herkende de vertaling van zijn doelstellingen het beste in e-Driver, het actieve e-learningprogramma van de Verkeersveiligheid Groep Nederland. Met name de inzet op duurzame verkeersdeelname met als doel brandstof- en dus CO2-reductie en schadereductie sprak aan.
In Nederland rolde CRH Europe het duurzame verkeersveiligheidsprogramma uit bij twee van zijn werkmaatschappijen. CRH Structural is daarvan de eerste die het programma op niveau 1 afrond met de certificering als klinkend resultaat.

Met e-Driver testen medewerkers hun kennis over de wegenverkeerswet, verkeersinzicht en Het Nieuwe Rijden testen en krijgen ze adequate terugkoppeling. Met e-Driver gaan verkeersdeelnemers bewuster en duurzamer om met hun voertuig. Dat leidt tot brandstofreductie en automatisch tot veiliger weggedrag.

Binnen CRH Structural deed meer dan de helft van de werknemers actief mee aan het programma. Die verbeterden binnen een half jaar hun kennisniveau van Het Nieuwe Rijden, de verkeersregels en hun verkeersinzicht tot vér boven het landelijk gemiddelde. Samen bespaarden zij ruim 3 procent brandstof vergeleken bij dezelfde periode van vorig jaar.

Een bijzonder attractief onderdeel binnen e-Driver is ‘De Challenge’. Dit is een periodieke uitdaging waarbij de deelnemers de stof uit de e-learning modules in een onderlinge ‘battle’ kunnen toepassen. Ze moeten in een zo kort mogelijke tijd antwoord geven op vijf praktijkgerichte vragen. Blijkbaar had financieel directeur Harrie Zeeuwen zich vast voorgenomen hier value for money te krijgen. Hij haalde de hoogste score.

Tijdens zijn speech benadrukte programmaverantwoordelijke Collin Bell dat elk bedrijf met het e-Driver programma een prachtige tool in handen heeft. “Daarmee ontstaat er binnen elke werkkring een actieve bewustwording van de gevaren in het verkeer. e-Driver is het meest effectief in die omgevingen waar de bedrijfsleiding zelf ook het nodige enthousiasme uitstraalt.” Bell refereerde hiermee aan de inzet van Harrie Zeeuwen.

CRH Structural is met haar merken Alvon, Calduran, Dycore, Heembeton en Stalius dé partner voor de ruwbouw van bouwend Nederland voor zowel voor de stapelbouw als montagebouw binnen woning- en utiliteitsbouw. CRH Structural. CRH Structural biedt een breed assortiment met alle wand-, vloer- en casco-oplossingen, waarbij innovatie en duurzaamheid de vertrekpunten zijn. De activiteiten zijn afgestemd op het gehele bouwproces, van ontwerp-, architecturale of constructieve ondersteuning, tot de levering van de producten met eventuele montage van het complete casco voor de bouwer of aannemer.