Home - Referenties

Parker Hannifin Nederland behaalt Keurmerk niveau 2

Nog veiliger & duurzamer op weg!

OLDENZAAL – “Onze leaserijders hebben in een jaar tijd een fraai resultaat neergezet!”, aldus Freddy Eggengoor, general manager Parker Hannifin Nederland, bij de uitreiking van Keurmerk niveau 2 ‘Veilig en Duurzaam op Weg’. Op 9 november ontving hij de tweede award voor de vruchtbare inspanningen van Parker om veiliger en milieubewuster aan het verkeer deel te nemen.
Parker Hannifin Nederland heeft een brandstofreductie van 4,3% gerealiseerd.

Het Keurmerk werd overhandigd door Collin Bell van Verkeersveiligheid Groep Nederland, opleidingsinstituut voor duurzame verkeersveiligheid. De bijbehorende award ontving Eggengoor uit handen van Henk Postmus van ClearFleet, wagenparkbeheerder Parker en facilitator van het mobiliteitsprogramma e-Driver.

Scores

Het vergroten van de veiligheid van de medewerkers en het verlagen van de brandstofkosten waren voor Parker de belangrijkste speerpunten om met e-Driver te starten. Na 12 maanden blijkt dat de online en live trainingen duidelijk positieve resultaten opleveren, mét daarin een stijgende lijn. Maar liefst 95% van de leaserijders doet actief mee. Hun kennisniveau van Het Nieuwe Rijden (gericht op energie efficiënter rijder & reizen) is gestegen naar 88% en dat van verkeersinzicht en verkeersregels naar 76%. Daarnaast hebben ze samen een brandstofreductie van 4,3% gerealiseerd.
Concreet & eigentijds

E-driver sluit goed en vooral concreet aan bij de taskforce die Parker in 2014 gestart is om nog beter Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen. Naast mensenrechten en fair trade ligt de focus daarbij op duurzaamheid en veiligheid. “Omdat ClearFleet als wagenparkbeheerder klanten ook ondersteunt bij mobiliteit en duurzaamheid hebben we ervoor gekozen het e-Driver concept van Verkeersveiligheid Groep Nederland te faciliteren”, vertelt Postmus. “De gecertificeerde trainingsmethodiek stimuleert berijders op een eigentijdse manier tot gedragsverandering in het verkeer. Het is mooi te zien dat de leaserijders van Parker hier in korte tijd daadwerkelijk vruchten van plukken. Keurmerk niveau 3 ligt al in het verschiet!”

Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in de aandrijvings- en besturingstechnologieën voor mobiele, industriële en maritieme markten. Eggengoor: “Door slimmer te engineeren kunnen we het succes van onze klanten vergroten, bijvoorbeeld door systemen efficiënter te maken en ze zo te ontwerpen dat ze productiever zijn en sneller gemonteerd kunnen worden.” Parker telt ongeveer 58.000 medewerkers in 49 verschillende landen. Parker Nederland heeft vier vestigingen.

ClearFleet is specialist in het beheren van wagenparken. In alle soorten en maten. Maar vooral ook van kleinere fleets. Postmus: ”Wij helpen onze klanten bij autoregelingen & -beleid, lease & koop, controle & beheer en kosten & besparing. En ook over mobiliteit & duurzaamheid geven wij advies en ondersteuning. Kortom, onze dienstverlening gaat veel verder dan ‘zo goedkoop mogelijk’. ClearFleet staat voor efficiënt wagenparkmanagement op maat van de klant.”