Home - Referenties

De RDW ontvangt keurmerk ‘Veilig en Duurzaam op weg’ niveau 3

Donderdag 11 januari heeft RDW het keurmerk “veilig en duurzaam op weg” ontvangen.

Donderdag 11 januari heeft RDW het keurmerk “veilig en duurzaam op weg” ontvangen. De afgelopen jaren heeft de RDW bij de leaserijders al 20% schadelast gereduceerd en 8% brandstof bespaard. De RDW wil hiermee laten zien dat het een organisatie is die actief is op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

Keurmerk

De RDW heeft als eerste in Nederland niveau 3 voor leaserijders binnen ket keurmerk “veilig en duurzaam op weg” gehaald. Op de RDW Kick-off kreeg Ab van Ravestein dit niveau uitgereikt door voormalig Verkeersofficier Koos Spee. Daarnaast ontving de RDW ook niveau 2 voor niet-leaserijders. Bedrijven die aantoonbaar verbeteringen hebben doorgevoerd met betrekking tot duurzame en veilige mobiliteit, komen in aanmerking voor het formele MVO-keurmerk ”veilig en duurzaam op weg”. Dit keurmerk toont aan dat bij deze bedrijven procedures zijn geïmplementeerd en activiteiten worden uitgevoerd die bijdragen aan meer verkeersveiligheid en duurzaamheid. Er zijn van de award 3 niveaus te onderscheiden:

⦁ Niveau 1: 40% van de medewerkers doet mee en bij de kennistesten wordt 60% van de vragen goed beantwoord.
⦁ Niveau 2: 50% van de medewerkers doet mee en bij de kennistesten wordt 70% van de vragen goed beantwoord.
⦁ Niveau 3: 65% van de medewerkers doet mee en bij de kennistesten wordt 75% van de vragen goed beantwoord en de leaserijders hebben minimaal 5% brandstof bespaard en minimaal 10% schadelastreductie behaald sinds met e-Driver begonnen is.

In 2014 behaalde de RDW niveau 1 voor leaserijders. In 2016 is niveau 2 voor leaserijders en niveau 1 voor niet-leaserijders behaald. Van af januari 2018 heeft de RDW niveau 3 voor leaserijders en niveau 2 voor niet-leaserijders.