Home - Referenties

Technische Unie duurzamer op weg

Sinds 2014 worden de chauffeurs van Technische Unie ondersteunt met het ‘e-Driver’ trainingsprogramma. e-Driver is een bewezen effectief programma om de verkeersveiligheid te verbeteren en het brandstofverbruik en CO2 uitstoot te reduceren.

Technische Unie heeft dit duurzaamheidsprogramma met succes ingevoerd in de bedrijfsvoering. Uit handen van Koos Spee ontvangt Technische Unie hiervoor het Keurmerk ‘Veilig en Duurzaam op Weg’. Dit is een mooi resultaat te noemen. Het eerste niveau van de zware richtlijnen die het keurmerk vereist, zijn in korte tijd bereikt. De chauffeurs voldoen aan de kenniseisen en deelnamegraad die bij dit niveau behoren.

Het rijgedrag van de chauffeurs is nu al zodanig dat per jaar 17.000 liter brandstof minder nodig is, wat overeenkomt met een reductie van 47 ton CO2 uitstoot.

Technische Unie Technische Unie is de grootste technische groothandel van Nederland. Met 280.000 artikelen van meer dan 700 leveranciers levert Technische Unie alle installatiematerialen op het gebied van elektrotechniek, licht, gereedschap, sanitair, verwarming en klimaattechniek.

e-Driver voor duurzame mobiliteit Zo’n 200 grote bedrijven maken inmiddels actief gebruik van e-Driver. Online worden medewerkers periodiek benaderd om interactieve risicobewustwordingstrainingen en Het Nieuwe Rijden trainingen te doorlopen. Het programma is ontwikkeld i.s.m. TNO Human Factors, SWOV en Achmea. Tot op heden heeft e-Driver met alle partners de laatste jaren meer dan 6700 ongevallen voorkomen. Bovendien is er meer dan 80.000 ton CO2 uitstoot gereduceerd.